sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lankaleikkejä ja lomaa



Sain viime vuonna Ihanalta pojalta yhden joululahjan lempparipaikastani Tampereella, eli Lankakauppa Kerästä. Paketista löytyi mm. Kerän musta kangaskassi, Koti meidän -sukkapuikonpidikkeet, lahjakortti kauppaan sekä Veera Välimäen Lankaleikki-kirja. En ollut aiemmin ajatellut hankkia tätä neulekirjaa itselleni, mutta jouluaattona olin ikionnellinen selatessani opuksen karheita sivuja: kirja on täynnä upeita kuvia ja mitä mielenkiintoisempia neulemalleja. Tästä riittää ammennettavaa varmasti useammalle vuosikymmenelle, jos se mallien ajattomuudesta ja minun hitaudestani on kiinni.


Kirja on lojunut olohuoneen arkun päällä siitä asti, kun kotiuduimme joulureissulta - joka oli muuten pitkä, täynnä satoja matkustuskilometrejä, epämääräisissä olosuhteissa nukuttuja öitä ja rautaisannos sosiaalista elämää. Toki myös oikein mukavaa oloa, vaihtelua arjen ympyröihin ja kiitollisuutta elämän ihmisistä muualla kuin täällä, mutta samaan aikaan järjettömän raskasta ja energiaa vievää. 

Niinpä tämän juuri alkaneen viikon talviloman suunnitelmiksi on valikoitunut hyvinkin erilainen meininki: olemista kotona. Neulomista, ainakin kolmea eri projektia yhtä aikaa. Ulkoilua. Toivottavasti vaikka parikin kirjaa, jotka eivät liity mitenkään ammatilliseen kasvuun tai kehittymiseen. Lämpöisissä vesissä lilluttelua ja hyvää ruokaa ulkona, niinkuinoltaislomallajossain.


Esittelen valmiita saavutuksia sitten myöhemmin, kun Ihana poika saa Veeran Nappipaidan.


1 kommentti:

  1. Olisi hauska kuulla, oletko ollut tyytyväinen sukkapuikonpäihin? Mukavia neulontahetkiä kevättalveen! Tuija

    VastaaPoista