lauantai 16. elokuuta 2014

Vector


Olen joskus pohtinut sitä, mikä tämä poppastelua on olevinaan. En mahdu mihinkään kategoriaan, enkä haluakaan, ei tarvitsekaan. Tämä on hetkiä elämästä, hyviä sellaisia, sopivalla linssillä varustettuja herkkupaloja. Jos haluaisin, voisin kirjoittaa ja kuvata tänne paljon muutakin, mutta sitten voisi tulla ressi ja aharistus. Ihailen niitä, jotka jaksavat kuvata jokaikiset leipomuksensa ja jakaa ne eteenpäin reseptillä varustettuna, sekä käsityöbloggaajia, jotka kuvien kera paljastavat silmukkamäärät valmiiden neulomusten takaa. Nyt seuraakin harvinainen kässätuotos-pläjäys, kun kuvaan astuu sateista ja kylmää kesäkuutani säestänyt Vector-huivi.


Olen joskus viime vuonna kirjoittanut blogiin Lankakauppa Kerästä, joka on ehdottomasti yksi syy Tampereelle muuttoomme (töillä ja muuten vaan uuteen paikkaan muuttamisella ei ollut juuri merkitystä ;). Kerä on ihana. Siellä voi piipahtaa, siellä voi viivähtää ja sieltä lähtee aina arjen murheista keventyneenä: ne unohtuvat, kun ideoita sataa ja olo on lempeä. Lisäksi Kerässä on Jonna ja Maria, maailman mahtavimmat lankamuijat. Ennen Kerää en tiennyt yhtikäs mitään neulesuunnittelijoista, muusta kuin Novitasta (jossa ei mitään vikaa ole tietenkään, mutta lankojen maailma on niin laaja!) saati Ravelryn neulesivuista. 

Nyt olen jo astetta pidemmällä, sillä Jonna haastoi asiakkaitaan kesäkuussa alkaneiden jalkapallon MM-kisojen kunniaksi neulomaan jotain sopivan helppoa, jotta neulomisen ohella pystyy seurata myös viheriöiden taistoja. Otin haasteen vastaan, enkä voi olla enempää tyytyväinen! Tänä syksynä kaulaani koristaa Vector-niminen huivi, joka on neulottu ihanasta Isager-langasta. Mulle sopii näköjään parhaiten se, että työ ei paisu liian isoksi ja että mulla on edes jonkinasteinen deadline valmistumiselle. Kerrottakoon kuitenkin, että huivi oli valmis viikkoa ennen loppuottelua, mutta hankaluuksia aiheutti tapojeni mukaan viimeistely: vasta eilen sain pääteltyä ja pingotettua työn loppuun.


Vectorin raitoihin on neulottu tämän vuoden juhannusta, vihreää teetä terassilla katoksen alla sateen ropinassa, Hakekaa kätilö! -maratoneja sekä tietenkin oikean maan jalkapallon maailmanmestaruus. :) Knitalong kunniaan!

1 kommentti:

  1. Ihastuttava huivi, värit ovat kauniit! Nyt on minunkin jo tutustuttava Isager-lankaan kun niin moni on sitä kehunut :)

    VastaaPoista