lauantai 29. maaliskuuta 2014

Mehikasvien lumoissa!

Viisi päivää kahdeksasta neljään -tyylillä työtä tekevälle viikonloput ja erityisesti lauantaipäivät ovat kultaakin kalliimpia. Jos mitään erikoisempaa ohjelmaa ei ole suunnitteilla, suuntaamme useimmiten lauantain pitkän aamun jälkeen kohti kyliä. Tampereen Laukontorin tuntumaan on muodostunut täydellinen lauantaipäivän kauppa-alue: muutaman kadunpätkän varrelta löytyvät niin Kauppahalli (Neljä Vuodenaikaa + Ihanan Pojan lihakauppa), useampia kirppareita, kesällä eläväinen Laukontori ja kivoja pikkuputiikkeja. 


Aleksis Kiven kadulla tapaan useimmiten piipahtaa tietenkin kaupungin ihanimmassa lankakaupassa Kerässä sekä muutamassa sisustuskaupassa. Olen käynyt ihailemassa ja vakavasti harkitsemassa uuden lampun ostoa talven aikana useita kertoja Sisustus ID:ssä, ja samalla on tullut tutuksi myös Kukkakauppa Mehitähti, joka sijaitsee samoissa tiloissa ID:n kanssa. 

Jo talven kylmillä pakkasilla silmääni pistivät Mehitähdessä erityisesti ihastuttavat mehikasvit. Samoihin aikoihin tajusin, että muutama vuosi sitten itse tekemäni rakusaviastia lojuu ilman kunnon käyttötarkoitusta hyllyn täytteenä, ja astia olisi mitä sopivin vähän rouheiden ja vahapintaisten mehikasvien kodiksi. Tänään kevään saapumisen kunniaksi marssin mehikasviostoksille ja nyt olohuoneen pöydällä viikonloppua ihastuttavat mitä söpöimmät tyypit! (Kevään valo on muuten julma. Päivän valo on kova ja kirkas, ja hetken päästä kotona jo paljon pehmeämpi...)



 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti